VG_Brauckmann_Pand

AUTOBEDRIJF VAN HET JAAR 2012/2013

Na een maandenlange race zijn tien onafhankelijke BOVAG-autobedrijven, waaronder Vakgarage Brauckmann uit Oostrum - Venray, genomineerd voor de titel ‘Autobedrijf van het Jaar 2012-2013’. Deze verkiezing, op initiatief van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven, wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. Op dinsdag 2 oktober wordt bekend gemaakt welk van de tien autobedrijven de verkiezing wint en zich een jaar lang ‘Autobedrijf van het Jaar 2012-2013’ mag noemen. Consumenten konden van begin maart tot eind april dit jaar hun stem uitbrengen op één van de 3.400 bij BOVAG aangesloten onafhankelijke autobedrijven. 

Beoordelingscriteria
De beoordelingscriteria zijn servicebereidheid, vriendelijkheid, deskundigheid en de verhouding tussen prijs en prestatie. Ook werd een rapportcijfer gegeven voor de algemene waardering. Dankzij een koppeling met de BOVAG-reviewtool Klantenvertellen is vastgesteld dat klanten deze tien halve finalisten gemiddeld een waarderingscijfer van 9,3 gegeven hebben. De tien autobedrijven met de meeste stemmen, waaronder Vakgarage Brauckmann, kunnen dan ook met hun nominatie zeggen dat zij een ware fanclub hebben opgebouwd. 

Super trots
Ondernemer Edgar Brauckmann van Vakgarage Brauckmann uit Oostrum - Venray is aangenaam verrast door de nominatie. ‘Toen ik hoorde dat ons bedrijf zich tot de  halve finalisten mag rekenen, ging het dak eraf. Wij zijn ontzettend blij met deze halve finale plek en alle aandacht die we hiermee krijgen. Een betere bevestiging van onze klanten, die zo massaal op ons bedrijf hebben gestemd, is niet mogelijk! De waardering die ons team krijgt voor het jarenlang hard werken is iets waar wij echt super trots op mogen zijn!’

Route naar de finale
De genomineerde bedrijven krijgen bezoek van een onafhankelijke deskundige, die aan de hand van een uitgebreide checklist het betreffende onafhankelijke autobedrijf in kaart brengt. Mede aan de hand van de resultaten van de checklist selecteert een vakjury vervolgens drie finalisten. Eind augustus wordt bekend gemaakt welke autobedrijven er doorgaan naar de finale. Uiteindelijk bepalen collega-bedrijven op het Jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven op 2 oktober a.s. wie van de finalisten zich ‘Autobedrijf van het jaar 2012-2013’ mag noemen.

Onafhankelijke Autobedrijven
BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven zijn merkonafhankelijke autobedrijven. Deze bedrijven hebben een ongebonden, zelfstandige positie ten opzichte van autofabrikanten. Ze zijn niet gehouden aan contracten of verplichtingen van enig automerk. Die onafhankelijkheid waarborgt een advies dat zo goed mogelijk bij de klant past. Zij staan borg voor perfect onderhoud met behoud van fabrieksgarantie, zijn altijd up-to-date en werken met de moderne apparatuur. Dat garandeert een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. BOVAG behartigt de belangen van deze 3.400 onafhankelijke autobedrijven.